Outplacement

Als je in aanmerking komt voor een outplacementtraject, zijn er een aantal fasen die je, afhankelijk van je situatie, meer of minder uitgebreid kunt doorlopen. Het uiteindelijke doel is een nieuw, energiegevend toekomstperspectief en concrete handvatten om dat te bereiken.

Verwerking van baanverlies. Het kan zijn dat je een onprettige periode achter de rug hebt vanwege een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid, een arbeidsconflict etc. Daarbij kunnen emoties als woede, onzekerheid en verdriet een rol spelen. In dat geval is het van belang dat je, voordat je verder kunt, het verlies van je baan accepteert als feit en weer nieuwsgierig wordt naar jouw toekomst.

Loopbaanonderzoek. Als je effectief op zoek wilt gaan naar nieuw werk, gaat dat een stuk makkelijker als je goed weet wat je wilt. Het loopbaanonderzoek is dus een belangrijk onderdeel. We gaan aan de slag met vragen als Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe kan ik dat realiseren? Je brengt je sterke en je verbeterpunten in kaart en je krijgt een beeld van welke elementen in werk jij energie krijgt. Je inventariseert ook of er nog aanvullende scholing nodig is om jouw professionele doel te bereiken.   

Netwerken en solliciteren. In deze fase ga je de buitenwereld vertellen wie je bent en wat je zoekt. Je past je CV aan en weet jezelf te presenteren in een pitch. De begeleiding is erop gericht dat je allerlei communicatiekanalen in leert zetten zoals netwerkgesprekken, social media, (open) sollicitaties. Waarbij je zult ervaren dat het prettig kan zijn om stappen buiten je comfortzone te zetten.

Sollicitatiegesprekken voorbereiden. Als voorbereiding oefenen we hoe je je in een sollicitatiegesprek kunt opstellen en welke vragen je ongeveer kunt verwachten. Met als resultaat dat je ook voorbereid bent op onverwachte vragen. Tijdens het oefenen krijg je directe feedback op jouw manier van jezelf presenteren.

Start in nieuw werk. Om een zo goed mogelijke start te maken in je nieuwe werk, kun je voor extra ondersteuning kiezen. Zo kun je voor jezelf nagaan of je nog op de juiste koers zit.

 

Afhankelijk van de inhoud en intensiteit varieert de doorlooptijd van een outplacementtraject  van 3 tot 6 maanden. Na het kennismakingsgesprek, ontvangt jouw werkgever een offerte op maat. Dan gaan we zo snel mogelijk van start zodat jij de regie over jouw loopbaan weer in handen krijgt!